Špagety Bolognese
Ingrediencie:
250 g hnedých šampiňónov 1 žltá cibuľa 1 žltá hrubostenná paprika (nakrájame na malé kocky cca 1x1cm) 1 zelená hrubostenná paprika (nakrájame na malé kocky cca 1x1cm) 2 jarné cibuľky 400 g ochutenej paradajkovej omáčky (napr. Arrabiata Piccante - dostať v TESCU) 400 g vegánskej náhrašky mletého mäsa (2 balenia Kaufland Organic TOFU minced) repkový olej (čo najmenej)
Postup:
Šampiňóny nakrájame na prúžky (tak aby sme zachovali tvar hríbika) a na panvici popražíme na veľmi malom množstve repkového oleja.
Nakrájanú žltú a zelenú papriku pridáme k opraženým šampiňónom a na miernom ohni popražíme ešte asi 5 minút.
Pridáme na drobno pokrájanú žltú cibuľu a opražíme približne 1-2 minúty.
Do zmesy vmiešame ochutenú paradajkovú omáčku (napr. Arrabiata Piccante), vegánsku náhrašku mletého mäsa a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu premiešame a povaríme asi 5 minút.
Bolognese omáčku podávame s uvarenými špagetami.
Autorka receptu a fotografie:
Mgr. Zuzana Plevová (NFI tím)