Špagety Bolognese

Špagety Bolognese

Ingrediencie:

250 g hnedých šampiňónov
1 žltá cibuľa
1 žltá hrubostenná paprika (nakrájame na malé kocky cca 1x1cm)
1 zelená hrubostenná paprika (nakrájame na malé kocky cca 1x1cm)
2 jarné cibuľky
400 g ochutenej paradajkovej omáčky (napr. Arrabiata Piccante - dostať v TESCU)
400 g vegánskej náhrašky mletého mäsa (2 balenia Kaufland Organic TOFU minced)
repkový olej (čo najmenej)

Postup:

Šampiňóny nakrájame na prúžky (tak aby sme zachovali tvar hríbika) a na panvici popražíme na veľmi malom množstve repkového oleja.

Nakrájanú žltú a zelenú papriku pridáme k opraženým šampiňónom a na miernom ohni popražíme ešte asi 5 minút.

Pridáme na drobno pokrájanú žltú cibuľu a opražíme približne 1-2 minúty.

Do zmesy vmiešame ochutenú paradajkovú omáčku (napr. Arrabiata Piccante), vegánsku náhrašku mletého mäsa a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu premiešame a povaríme asi 5 minút.

Bolognese omáčku podávame s uvarenými špagetami.

 

 

 

Autorka receptu a fotografie:

Mgr. Zuzana Plevová (NFI tím)