Zeleninová polievka s pohánkou
Ingrediencie:
1 stredne veľká žltá cibuľa mrkva biele zemiaky pohánka zeleninový bujón soľ (kamenná) čierne korenie celé repkový olej
Postup:
Na repkovom oleji opražte dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte na kocky nakrájanú očistenú mrkvu a chvíľu za občasného miešania opekajte.
Zalejte voodoo a predate nakrájané zemiaky. Ochuťte zeleninovým bujónom, soľou a čiernym korením.
Keď je zelenina polomäkká, dosypte pohánku.
Polozakryté varíme na miernom plameni kým sa všetka zelenina a pohánka neuvarí.
Po dovarení ešte podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
Alternatíva:
Po ukončení NFI Protocolu namiesto pohánky môžete použiť jačmenné krúpky (stredné). Pridajte ich do polievky hneď na začiatku, nakoľko sa dlhšie varia.
Po ukončení NFI Protocolu môžte pridať aj ďalšie druhy zeleniny (napr. petržlen, kaleráb) a na dochutenie pridať aj bobkový list.