Vegánska klobáska

Vegánska klobáska

Ingrediencie:

200g sušených paradajok
200g slnečnicových semienok
100g tekvicových semienok
2 strúčiky cesnaku (pretlačte)
4 ČL klobásového korenia
1 ČL mletej údenej papriky
1 ČL mletej rasce
soľ

Postup:

Sceďte nálev zo sušených paradajok a nechajte ich trochu obschnúť.

Pripravte is mixér a najskôr rozmixujte sušené paradajky. Pridajte cesnak, slnečnicové a tekvicové semienka a zvyšné koreniny.

Všetko zmixujte dohromady, kým nevznikne hustá pasta.

Z rozmixovanej pasty vytvarujte klobásku a zabaľte ju do potravinovej fólie. Nechajte ju aspoň na hodinu stuhnúť v chladničke.

Skladovanie:

V ladničke klobíska vydrží 1-2 týždne.