Vanilkový cheescake

Vanilkový cheescake

Ingrediencie pre sušienkový korpus:

1 balenie sušienok (odporúčame Zuzanky)
1 PL kokosového oleja
1PL kakaa

Ingrediencie na plnku :

1 zlatý klas
2ks bezmliečkej kyslej smotany (odporúčame Lidl – Planton alebo Dr. Oether – Creme Vega)
300ml rastlinného mlieka
1 celá vanilka
Šťava z ½ citróna
Kôra z jedného citróna
80g práškového cukru (podľa chuti môžete pridať viac alebo menej)

Ingrediencie na čokoládovú polevu:

80g tmavej čokolády
1 PL kokosového oleja
Rastlinná smotana na zriedenie

Postup:

Sušienky dáme do mixéra a rozdrvíme na jemnú múku.

Pridáme kakao a kokosový olej.

Všetko spolu dobre premiešame a roztlačíme do okrúhlej formy, vyloženej papierom na pečenie.

Vložíme do rozohriatej rúry na 180° a pečieme približne 5-8 minút.

Vo väčšej miske zmiešame kyslú smotanu, vanilku, cukor, citrónovú šťavu a kôru.

V menšej miske zmiešame 300ml rastlinného mlieka so Zlatým klasom a primiešame k smotane.

Celú zmes spolu vymiešame a vylejeme do formy s predpečenými sušienkami.

Cheescake pečieme na 170°C približne 45 minút.

Cheescake je dopečený vtedy, keď sú okraje pevné, no stred je stále roztrasený.

Pripravíme si čokoládovú polevu.

Nad parou roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Keď sa roztopí, pridáme rastlinnú smotanu a polevu vylejeme na cheescake.

Keď cheescake vychladne, podávame ho s čerstvým ovocím.

 

 

 

Autor receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)