Plnená paprika Vegán Klasik

Plnená paprika Vegán Klasik

Ingrediencie (6 paprík):

1 stredne veľká žltá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
6 hrubostenných paprík rôznej farby
150g hnedej alebo natural ryže (2/3 hrnčeka)
400g vegánskej náhrašky mletého mäsa (2 balenia Kaufland Organic TOFU minced)
400g krájaných paradajok (1 konzerva)
400g ochutená paradajková omáčka (napr. Arrabiata Piccante - dostať v TESCU)
1 PL oregano
1 hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
soľ (kamenná)
čierne korenie
repkový olej (čo najmenej)

Postup:

Rúru predhrejeme na 200°C.

Papriky umyjeme a vykrojíme z nich stopku so semiačkami. Vnútro vyčistíme, aby nám ostali pekné poháriky na plnenie.

Do zapekacej misy alebo na plech nalejeme asi 1 cm vody a poukladáme naň papriky otvorom nadol. Prikryjeme alobalom alebo druhou časťou zapekacej misy a vložíme do predhriatej rúry na 20 minút.

V osolenej vode si uvaríme hnedú alebo natural ryžu.

Vo väčšom hrnci si popražíme cibuľu a cesnak. Pridáme vegánsku náhrašku mletého mäsa, krájané paradajky, paradajkovú omáčku, oregano a nasekanú petržlenovú vňať. Posolíme, okoreníme a spolu povaríme približne 5 minút. Napokon do zmesy vmiešame uvarenú ryžu.

Papriky vyberieme z rúry, necháme ich trochu vychladnúť, aby sa nám dali držať v ruke. Vodu zo zapekacej misy nevylievame, ak sa odparila, doplníme ju na 1 cm.

Pripravenou zmesou naplníme papriky a poukladáme ich naspäť do zapekacej misy. Prikryjeme a pečieme ďalších 20 - 30 minút.

Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťkou.

 

 

 

Autorka receptu a fotografie:

Mgr. Zuzana Plevová (NFI tím)