Plnená paprika s kešu omáčkou

Plnená paprika

Ingrediencie pre náplň:

175g divoká ryža (wild rice) - môže byť aj miešaná s bielou
1 malá cuketa (nastrúhaná)
125g vlašské oreachy (nasekané na drobno)
1/4 červená cibuľa
75g ríbezle (červené alebo čierne - sušené alebo mrazené)
1 PL repkový olej
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)

Ingrediencie na omáčku:

60g kešu orieškov (namočte na 4 hodiny do vody)
60ml vyžmýkaného citrónu (asi 2 citróny)
2 PL tahini pasta
1 strúčik cesnaku
1 PL nutričné kvasnice
1 PL čerstvej petržlenovej vňate
1 PL čerstvej mäty
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
1 malá šalátová uhorka - nešúpte (nastrúhaná)

Postup:

Rúru predhrejte na 190°C a na plech si vystrihnite papier na pečenie.

Ryžu uvarte podľa návodu. Ak máte divokú ryžu, tá si vyžaduje dlhšie varenie.

Vo veľkej miske zmiešajte dohromady uvarenú ryžu, nastrúhanú cuketu, vlašské orechy, cibuľu, ríbezle, olej, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte.

Papriky rozkrojte na police a vnútro vyčistite. Naplňte ich pripravenou ryžovou zmesou a pečte v rúre asi 45 minút.

Postup aka pripraviť omáčku:

Zlejte vodu z kešu orieškov (nepoužívajte ju).

Do mixéra dajte kešu oriešky, citrónovú šťavu, 60ml vody, tahini pastu, cesnak, nutričné kvasnice, petržlenovú vňať, mätu, soľ a čierne korenie. Všetko dohromady zmixujte do hladka. Do omáčky zamiešajte nastrúhanú šalátovú uhorku.