Pikantné placky zo zemiakov a quinoi
Ingrediencie na placky:
850g zemiakov (nakrájajte na kocky) 2 PL repkového oleja 2 strúčiky cesnaku 1 červená cibuľa nakrájaná na drobno 1 ČL červenej papriky štipku čili korenia šťava z 1/2 limetky hrsť nasekanej koriandrovej vňate 100g uvarenej quinoi soľ čierne korenie (čerstvo pomleté)
Ingrediencie na omáčku:
3-4 PL kokosového jogurtu (ALPRO Classic Coconut - sójový desert s kokosom) 1/2 čerstvej čili papričky (zbavte jadierok a nasekajte na drobnúčko) šťava z 1/2 limetky hrsť nasekanej koriandrovej vňate soľ čierne korenie (čerstvo pomleté)
Variácia: Ak je chuť kokosového jogurtu pre Vás veľmi výrazná, nahraďte ho s ALPRO Natural (sójový dezert). Rastlinné jogurty bežne dostať v supermarketoch ako TESCO či Kaufland.
Postup:
Rúru predhrejte na 200°C.
Zemiaky pokrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode.
Kým sa zemiaky varia, na panvici si zohrejte repkový olej a orestujte červenú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridajte červenú papriku, čili, limetkovú šťavu a čerstvý koriander. Všetko premiešajte a povarte 1-2 minúty.
Uvarené zemiaky sceďte a pretlačte. Premiešajte s pripravenou zmesou cibule a korenín. Pridajte uvarenú quinou, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte a vyformujte asi 6 placiek.
Placky umiestnite do keramickej misy vytretej repkovým olejom a pečte zhruba 40 minút. Obráťte zhruba uprostred pečenia.
Postup ako pripraviť omáčku:
Všetky ingrediencie na omáčku jednoducho len premiešajte v miske.