Penne s hlivovou omáčkou

Penne s hlivovou omáčkou

Ingrediencie:

1/2 stredne veľkej žltej cibule
1 ČL repkového oleja (čím menej tým lepšie)
300g hlivy ustricovej (jedno balenie)
zeleninový bujón (1 kocka alebo podľa chuti)
200 ml sójového krému (smotany) na varenie
200 g penne cestovín
soľ

Postup:

Hlivovú omáčku si pripravíme na wok panvici. Na veľmi malom množstve repkového oleja opražíme dosklovita nadrobno nakrájanú 1/2 žltej cibule.

Hlivu ustricovú umyjeme a nakrájame na malé kúsky (približne 1x1cm). Pridáme k opraženej cibuľke.

V hrnčeku si rozmiešame jednu kocku zeleninového bujónu v troche vriacej vody (toľko aby sa nám bujón pekne rozmiešal). Vlejeme do woku a hlivu povaríme, pokiaľ sa neodparí takmer všetka voda (hliva sama o sebe pustí veľa vody).

Nakoniec do woku vlejeme sójovú smotanu a povaríme na miernom ohni 2-4 minútky, kým omáčka nezačne hustnúť.

Hlivovú omáčku podávame s uvarenými penne cestovinami.

 

 

 

Autorka receptu a fotografie:

Mgr. Zuzana Plevová (NFI tím)