NFI miso polievka

NFI miso polievka

Ingrediencie (1 liter polievky):

100g húb Shitake
zeleninový bujón (1 kocka alebo podľa chuti)
1L vody
3ks Sushi Nori plátkov (20cm x 20cm)
3 jarné cibuľky
1,5 PL bielej miso pasty (zo sójových bôbov a ryže)
soľ
Kde nakupovať:

Shitake huby - Kaufland, ojedinele aj iné supermarkety.
Sushi Nori - TESCO, obchody so zdravou výživou
Miso pasta - obchody so zdravou výživou

Postup:

Shitake huby umyjeme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme litrom vody, pridáme zeleninový bujón a povaríme asi 10 minút.

Tri kusy Nori nastriháme nožnicami na rezancové obdĺžničky (asi 6cm x 2,5cm) a pridáme do polievky. Povaríme približne 2 minúty.

Jarnú cibuľku si očistíme a nakrájame na šikmé kolieska. Pridáme do polievky a povaríme približne 5 minút.

Miso pastu si rozmiešame v poháriku s trochou vody a rozmiešanú zmes vlejeme do polievky. Na miernom ohni privedieme do varu a hneď odstavíme.

Napokon podľa potreby dochutíme soľou.

 

 

 

Autorka receptu a fotografie:

Mgr. Zuzana Plevová (NFI tím)