NFI miso polievka
Ingrediencie (1 liter polievky):
100g húb Shitake zeleninový bujón (1 kocka alebo podľa chuti) 1L vody 3ks Sushi Nori plátkov (20cm x 20cm) 3 jarné cibuľky 1,5 PL bielej miso pasty (zo sójových bôbov a ryže) soľ
Kde nakupovať:
Shitake huby - Kaufland, ojedinele aj iné supermarkety. Sushi Nori - TESCO, obchody so zdravou výživou Miso pasta - obchody so zdravou výživou
Postup:
Shitake huby umyjeme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme litrom vody, pridáme zeleninový bujón a povaríme asi 10 minút.
Tri kusy Nori nastriháme nožnicami na rezancové obdĺžničky (asi 6cm x 2,5cm) a pridáme do polievky. Povaríme približne 2 minúty.
Jarnú cibuľku si očistíme a nakrájame na šikmé kolieska. Pridáme do polievky a povaríme približne 5 minút.
Miso pastu si rozmiešame v poháriku s trochou vody a rozmiešanú zmes vlejeme do polievky. Na miernom ohni privedieme do varu a hneď odstavíme.
Napokon podľa potreby dochutíme soľou.
Autorka receptu a fotografie:
Mgr. Zuzana Plevová (NFI tím)