Masala mungo fazuľky

Masala mungo fazuľky

Ingrediencie:

200 g mungo fazuľky
1 väčšia cibuľa
5 veľkých paradajok
5 strúčikov cesnaku
1/2 plechovky kokosového mlieka
1 PL paradajkového pretlaku
Soľ, čierne korenie, masala korenie, zeleninový bujón
Trochu sladidla (cukor, javorový sirup…)
Olej
Ryža

Postup:

Deň vopred si namočíme mungo fazuľky.

Na druhý deň si pokrájame cibuľu na malé kocky a popražíme na oleji.

Keď bude cibuľa opražená, pridáme na kocky nakrájané paradajky a soľ.

Pridáme mungo fazuľky, zeleninový bujón a trochu čierneho korenia.

Varíme spolu 15 minút a ak je potrebné, pridáme trochu vody.

Neskôr pridáme pretlačený cesnak, 1 PL paradajkového pretlaku, masala korenie, ak je potrebné, trochu sladidla a nakoniec zjemníme kokosovým mliekom.

Všetko spolu ešte 5-10 minút povaríme a ak je potrebné, dochutíme.

Podávame s ryžou.

 

 

 

Autor receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)