Cícerová polievka so šampiňónmi
Ingrediencie:
3 plechovky cíceru Väčšia cibuľa 4 väčšie mrkvy 2 ČL kurkumy Zeleninový vývar Čerstvé šampiňóny Olej Soľ, čierne korenie
Postup:
Do väčšieho hrnca pridáme trochu oleja a nadrobno nakrájanú cibuľu.
Orestujeme a pridáme nakrájanú mrkvu.
Spolu osmažíme pár minút, pridáme kurkumu a zalejeme zeleninovým vývarom.
Pridáme soľ, čierne korenie a povaríme, pokiaľ mrkva nebude mäkká.
Keď mrkva zmäkne, pridáme cícer (trochu odložíme bokom, na neskôr).
Všetko necháme povariť približne 10 minút.
Medzitým si nakrájame šampiňóny a spolu so cícerom, ktorý sme si odložili, ich dáme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, pridáme trochu soli a opekáme do zlatista.
Ponorným mixérom rozmiešame do hladka polievku.
Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Polievku podávame s opekanými šampiňónmi a cícerom.
Autor receptu a fotografie:
Bc. Lenka Borošková (NFI tím)