Bruschetta s paradajkami a bazalkou
Ingrediencie:
7 veľkých paradajok čerstvá bazalka (celý kvetináčik) 1-2 strúčky cesnaku soľ čierne korenie (čerstvo pomleté) 2 PL olivového oleja chlieb vhodný na prípravu hrianok
Postup:
Pripravíme si nádobu ktorá sa dá tesne uzavrieť. Paradajky pokrájame na drobné kúsky, pridáme na drobno nasekanú čerstvú bazalku, pretlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti. Nemusíte sa báť pridať trochu viac korenia, nakoľko keď paradajková zmes postojí v ľadničke, štipľavá chuť korenia sa trochu zneutralizuje.
Nakoniec pridáme 2 PL olivového oleja a všetko dobre premiešame.
Nádobu prikryjeme vrchnákom a necháme odležať v ľadničke aspoň na pol hodiny.
Tesne pred servírovaním nakrájame chlieb a buď opečieme na panvici do zlatista alebo použijeme hriankovač. Pripravenú paradajkovú zmes dáme na teplú hrianku a hneď podávame.
Rada na záver:
Pred tým ako dáte pripravenú paradajkovú zmes na teplú hrianku, sceďte z nadbytočnej vytvorenej šťavy.